Домашні заготовки: перетерта з цукром малина
Літо – час заготівлі овочів, фруктів та ягід на зиму. Особливо приємно відкрити взимку баночку запашної малини. Аби вона зберегла свої і цілющі, і органолептичні (смакові) якості, її перетирають із цукром.
На 1 кг малини потрібно 1,5-2 кг цукру. Що його більше, то довше зберігатиметься приготована смакота. Проте якщо баночки зберігатимете в холодильнику, то цукру можна взяти менше.
Малину ретельно очищуємо від гілочок, листків і зіпсованих ягід, проте не миємо. Далі підготовлені ягоди слід розтерти з цукром до однорідної маси. Робимо це за допомогою блендера. Якщо його немає, процес здійснюють за допомогою дерев’яної ложки. Для розтирання необхідно використати емальовану або пластикову каструлю.
Миємо півлітрові банки із содою, обдаємо окропом, висушуємо. Накладаємо підготовлену масу, при цьому залишаємо незаповненими 1,5-2 см до краю. На поверхню маси насипаємо 1 столову ложку цукру, банки закриваємо пластмасовими кришками, ставимо у прохолодне місце.