Йалцин Алієв: «Наші роли та піца смачніші за київські»

    шеф-кухар тримає піднос із ролами суші

     Власник кафе «Ягода» у Нових Петрівцях – про секрети своїх страв

     

    Він народився в Києві, провів там дитинство та юність, але вже шість років живе в нашій громаді та до столиці не рветься. На шляху до своєї першої мрії змінив кілька робіт, набувши на кожній корисний досвід. Уже два роки він готує піцу та суші у власному кафе «Ягода» у Нових Петрівцях. Усі знають його як Яша, а звати його Йалцин. Йалцин Алієв ділиться з читачами секретами смачного меню і своєю новою мрією

     

     

     

    ЧОМУ САМЕ КАФЕ

     

     

    – Після школи я думав піти в армію, але туди не взяли за станом здоров’я. Мої батьки завжди були приватними підприємцями, мали свої магазини. Батько має власне кафе кавказької кухні в Києві. За його прикладом я теж вирішив, що кафе – це моє. На початку трошки працював у батька, але потім пішов своїм шляхом – у європейську та японську кухню. Загорівся думкою: хочу своє кафе, власну справу. Попрацював у багатьох закладах, щоб зрозуміти, що це таке і як воно працює. Був спочатку офіціантом, потім барменом, кухарем. Врешті знайшов підходяще для себе приміщення та почав тут працювати. Назвали кафе «Ягода» – за назвою масиву Ягідного. Наша «Ягода» працює вже два роки, готуємо суші та піцу, розвиваємося.

     

    СТРАВИ ПРОСТІ, АЛЕ З СЕКРЕТОМ

     

    – Головне – знати рецептуру, правильно замаринувати рис, витримати його за правильної температури, правильно накласти роли та правильно їх приготувати. Це «секрет» приготування суші (усміхається).

     

    Я сам їжджу за продуктами для наших страв. Постачальники привозять тільки певні компоненти для суші – бокси, палички, ікру, яка постачається з Японії. Те, що я не можу купити сам.

     

    Піцу робимо найзвичайнісіньку – на просте дріжджове тісто. Готувати її мене якось навчили на одній з робіт. Для тіста потрібна правильна пропорція цукру, солі, борошна, дріжджів та води. Та головне – любов до продуктів і правильне їх приготування. Як кажуть, не вкладеш любов, буде недобре.

     

    До речі, борошно для піци в нас тутешнє, від «Цар-Хліба». Воно найкраще. Пробували й інше, наприклад, білоцерківське, але виходило щось не те.

     

    шеф-кухар тримає піднос із ролами суші
    Яша-шеф на всі руки: Йалцин за потреби готує страви і сам відвозить їх замовникам

     

    У нас своя пропорція соєвого соусу до суші, свій соус для піци. В народі цей соус називають «бешамель», але кожен доводить до свого смаку. Ми готуємо соус за власним рецептом. Рецепт я не скажу (усміхається). Тільки складники – це вершки, часник, вершкове масло.

     

    ЗАМІСТЬ СУШІ «РОБИВ» АВТОМОБІЛІ

     

    – Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, я був тут. Як і всі чоловіки, ми будували блокпости, тягали мішки. В мого дядька є своя СТО, то працювали з ним там – «робили» для ЗСУ, тероборони автомобілі.

     

    «Ягода» тоді зачинилася на п’ять місяців: людей не було, нічого в Україну не постачали й ми не могли придбати навіть сир і рибу, потрібні нам для ролів.

    Усі три місяці я займався тим, що лагодив автомобілі. Допомагали громаді, чим могли.

    Потім трошки налагодилась логістика і ми почали відновлювати роботу. Ціни на всі інгредієнти піднялися вдвічі, на жаль. Можна сказати, ми знову почали з нуля.

     

    Певний процент прибутку даємо на ЗСУ. Робимо знижки для наших воїнів, кавою їх пригощаємо.

     

    У мене немає знайомих, які постраждали від російських обстрілів, але я розумію, що в багатьох людей пошкоджені оселі. Тому коли побачив оголошення від сільради, що можна громаді допомагати на благодійних ярмарках, одразу долучився своїми призами – сертифікатами на наші страви. Люди вже приходили й пригощалися, дякували.

     

    Можна замовити в нас доставку, поки що вона платна. Я орендую авто, щоб доставляти наші смаколики по всій громаді. Робимо знижки на попереднє замовлення (якщо замовити вчора на сьогодні) – 10 відсотків, а також на день народження.

     

    «НА ПРОДУКТАХ НЕ ЕКОНОМИМО»

     

    – Ми відрізняємося тим, що дуже смачно готуємо. Наші роли та піци з великою грамовкою – вони ситні та великі. У стравах багато риби, багато сиру, ми продуктів не шкодуємо. Тому люди нас люблять. Клієнти кажуть, що наші страви смачніші за київські, мережеві. Дуже багато хто чекав, коли ми знову запрацюємо.

     

    піца на підносі
    – Наші роли та піци з великою грамовкою – вони ситні та великі, – каже Йалцин Алієв

     

    Моя мрія – розвинути свою справу. Те, що ми робимо зараз, – лише мінімум. Можна робити багато іншого з японської кухні – локшину, воки, можна додавати інші піци, наприклад, кальцоне. Я хотів би мати мережу з трьох-чотирьох таких невеликих закладів. Але до того має збутися наша інша спільна для всіх мрія – про перемогу України.

     

    Для нас якість – це найголовніше. Нехай я втрачу гроші, але зроблю класно і смачно. Репутація для мене важливіша за все. Приходьте до нас, у нас смачно!

     

    📍Адреса: с. Нові Петрівці,
    вул. Соборна, 82
    Замовлення робіть
    за телефоном
    📞+38 068 330 1000 (Яша)

    Текст і фото – Ольга Стукало

    Читайте також

    Життя після поранення

    Читати далі

    Під обстрілами повертав світло в громаду

    Читати далі

    Чемпіоном можна стати в будь-якому віці

    Читати далі

    Гуртом і розписи відновлювати легше

    Читати далі

    Нас не зламати!

    Читати далі
    підприємець Владислав Кметь стоїть перед входом у відділення "Нової Пошти"

    «Труднощі роблять нас сильнішими»

    Читати далі
    Козак Сергій Шум заливає гарячий віск у бляшанки для окопних свічок

    Свічки заливай – бійців зігрівай

    Читати далі
    старша пані рахує копійки з гаманця

    Тотальна економія

    Читати далі
    троє чоловіків на фоні військового буса, завантаженого пляшками з водою

    Як португальці допомогу у Старі Петрівці передавали

    Читати далі
    шеф-кухар тримає піднос із ролами суші

    Йалцин Алієв: «Наші роли та піца смачніші за київські»

    Читати далі
    На фото 5 дітец на тлі стіни з грамотами

    «Я шість годин їхав стоячи…»

    Читати далі
    ілюстрація до теми номера

    Темні часи

    Читати далі

    Здоров’я душі теж важливе

    Читати далі

    Литовці подивились, як петрівчани боронились

    Читати далі

    У Нових Петрівцях попрощались з трьома воїнами

    Читати далі

    Колядували – Україні перемоги бажали

    Читати далі

    Перезимуємо. Вистоїмо. Переможемо

    Читати далі

    Петрівчанки вразили італійську публіку

    Читати далі

    Бюджет виживання

    Читати далі
    QR-код для зворотного зв'язку про роботу "Пунктів Незламності"

    Тобі чаю не дали? На гарячу лінію дзвони!

    Читати далі
    Загиблий воїн Богдан Дідковський

    Поховали воїна, який загинув у «Десні»

    Читати далі

    З Різдвом Христовим та Новим роком!

    Читати далі