Гарбузовий пиріг

    Леся Зайченко з Нових Петрівців – учасниця групи «Київське море» у Facebook – зробила пост про смачний пиріг, який спекла її 10-річна донечка Ксюша. А редакція газети вирішила поділитися з усіма читачами перевіреним рецептом.

     

    Ксюша Зайченко любить пекти торти. А цього разу вирішила приготувати щось смачненьке із гарбуза. Кажуть, що пиріг буквально тане в роті. Дівчинка одразу взяла потрійну порцію продуктів і велике деко для запікання. Тож за бажання ви також можете множити подані нижче продукти на три й робити одразу великий пиріг для всієї родини.

     

    Продукти:

    ✓ Гарбуз 300 г

    ✓ Манна крупа 250 г

    ✓ Кефір 250 г мл

    ✓ Цукор 150 г

    ✓ Розпушувач 1 ч. л.

    ✓ Цедра 1 лимона

     

    Сироп:

    ✓ Цукор 100 г

    ✓ Вода 100 мл

    ✓ Сік 1 лимона

     

    Спосіб приготування:

     

    Сирий гарбуз натерти на крупній терці. Додати по склянці манки та кефіру, 150 г цукру, одну чайну ложку розпушувача. І все це гарненько перемішати. На дрібній терці натерти цедру одного лимона, ще раз перемішати.

     

    Суміш, що утворилася, викласти у змащену вершковим маслом форму 20 на 20 см і розрівняти. Випікати у духовці за температури 180°С 35-45 хвилин.

     

    Для приготування сиропу змішуємо 100 г цукру, 100 мл води та сік одного лимона. Варити на малому вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розтане. Сироп у цей час може тихенько кипіти. Спечений гарячий пиріг заливаємо гарячим сиропом, не виймаючи його з форми.

     

    Їсти, коли пиріг повністю охолоне.

     

    * * *

     

    Долучайтеся до нашої групи Facebook і також діліться своїми рецептами. На конкурсній основі кращі пропозиції від мешканців Петрівської громади друкуватимемо у газеті.

    Читайте також

    Гарбузовий пиріг

    Читати далі
    Спас

    Маковія, Спас та Успіння

    Читати далі
    Шулики

    Шулики – обрядова страва на Маковія

    Читати далі

    Ніжна запіканка з кабачків та курячого фаршу

    Читати далі

    Незвичні способи врятуватися від спеки

    Читати далі

    Як знайти ідеальний табір для дитини

    Читати далі

    Як відновитися після коронавірусу – поради лікарки-дієтологині

    Читати далі

    «Зелений борщ» із молодою кропивою та щавлем

    Читати далі

    Харчова плівка на кухні. Кілька варіантів використання, про які ви не знали

    Читати далі

    Як не втрачати енергії під час великого посту

    Читати далі

    Помідори по-корейськи

    Читати далі

    Зміцнення імунітету: які вітаміни потрібно пити восени

    Читати далі

    День відкритих дверей

    Читати далі

    Наші перемоги та досягнення

    Читати далі

    Нові світлофори

    Читати далі

    Буде все: світло, дороги й навіть вода

    Читати далі

    Комунальники готові чистити дороги від снігу

    Читати далі

    Димерський ККП зігріє мешканців у Нових Петрівцях

    Читати далі

    «Лютізька левада» перемогла на GOLDenFest

    Читати далі

    Статистика щодо ситуації у Київській області

    Читати далі

    Відсторонення невакцинованих робітників

    Читати далі

    Три роки – інноваційному заводу в Нових Петрівцях

    Читати далі