Крафтова броварня під старопетрівським лісом

    У Старих Петрівцях зібралися чаклуни оригі­нальних смаків пива. Поціновувачам мюн­хенського лагера, бельгійського пшеничного елю або американського стаута вже не тре­ба вирушати у далекі мандри. Ці різновиди пива варить місцева броварня «Underwood Brewery». Як їм це вдається, розповів один із засновників Максим САГУРА

     

    Модне слово «крафтовий» сьогодні можна зустріти як ознаку будь-якого невеликого виробництва. Щодо брова­рень його почали вживати в Америці від 1984 року. Там було чимало малень­ких пивоварень, які локально продава­ли свій напій. Вони використовували традиційні методи та сировину. Таке пиво протиставляли масовому вироб­ництву, де через численні компроміси задля здешевлення собівартості продук­ту напій втрачав різнобарв’я смаків.

     

    «Власне, коли ми говоримо про краф­тове пиво, – це про смаки, – зазначив Максим Сагура. – Про різні смаки. На великому підприємстві вам не зроблять пиво з манго такої якості, як робимо ми. Для них важливо, аби всі інгредієн­ти були максимально дешеві. Їм важко вносити зміни у вже налагоджені тех­нології. Для нас пивоваріння – це по­стійні експерименти та пошуки. Гіганти роблять хороше пиво, але примітивне на смак, ми робимо значно краще, з вишу­каними смаками».

     

    Сорти пива весь час змінюються. У постійному обігу 10-15 смаків. Щомісяця виходить близько п’яти новинок

     

    На смак пива впливає безліч чинни­ків. І передусім – це вода. Якщо сучас­ний пивовар хоче відтворити смак напою певного регіону, він використовує не лише оригі­нальний рецепт приготування, а й оригінальну воду. Спочатку її повністю очищують, а потім збагачують солями і мінералами за відпо­відними формула­ми таким чином, аби отримати воду, іден­тичну до тої, з якої варять пиво у ви­значеному регіоні. «Є пиво гозе – воно солоне. Його почали варити у Німеччи­ні, де протікає солонувата річка. А сьо­годні різні крафтові броварні також пропонують такий стиль своїм клієн­там. Зварити унікальне пиво певного регіону в іншій частині світу – не про­блема, уся інформація доступна», – по­яснив старопетрівський пивовар.

     

    Наступні важливі складові пива – солод і хміль. На Underwood Brewery викорис­товують переважно німецький солод, інколи бельгійський. Хміль залежно від рецепту може бути польським, німець­ким, американським, новозеландським, австралійським. «Проблема україн­ського солоду й хмелю в тому, що немає стабільного результату. Можливо, зго­дом це зміниться, ми б із задоволенням купували вітчизняні інгредієнти. Про­те зараз кожна партія різниться навіть за кольором, ще без спроби зварити я бачу, що дві одна­кові партії з такими складниками не зробиш», – розповів Максим Сагура.

     

    Солод і воду варять, щоб утворилося сусло. Цю солодку рідину фільтру­ють і заливають у спеціальні єм­ності, куди до­дають дріжджі. Подальший процес бродіння відбу­вається на доволі низьких темпе­ратурах залежно від стилю пива. «Є дріжджі низового бродіння, що утворюють лагерні сти­лі. Вони бродять за температури 12- 15°С. Раніше будували печери для приготування цього пива. Елеві стилі більше притаманні Бельгії. Для приготу­вання використовують дріжджі верхо­вого бродіння за температури 18-30°С. Сьогодні все технологічно, в ємностях для бродіння можна задавати потрібну температуру, а після цього її поступово знижувати для стабілізації смаку», – пояснив Максим Сагура.

     

    Щомісяця варять майже 30 тонн пива. Рекорд виробництва: за останній місяць закрили 78 тисяч жерстяних банок пива по 0,33 л

     

    Фруктові та ягідні смаки у пиві дося­гаються завдяки справжнім фруктам і ягодам. Underwood Brewery використову­ють винятково натуральні пастеризовані пюре. Спочатку робили їх самостійно. Але без професійного обладнання це доволі складне завдання. Тому зараз закупо­вують пастеризовані фрукти і ягоди у вітчизняних переробників.

     

    Скуштувати можна у барах і ресто­ранах столиці. Або купити у мережі магазинів «Сільпо» й «Епіцентр». Замовити на Розетці або у фірмовому інтернет-магазині –

    🌐 underwood.beer

    Щодо останнього – є самовивіз зі Старих Петрівців

     

     

    ЗАПРОСІТЬ РЕДАКЦІЮ ДО СЕБЕ В ГОСТІ

     

    Сусіди-підприємці, великі й маленькі, ви також можете розказати про себе на сторінках нашої газети. Ми підтриму­ємо місцевих виробників і надавачів послуг, тому залюбки зробимо про вас публікацію в газеті та сюжет на нашому YouTube-каналі.

    Телефонуйте:

    📞 +38 098 363 6009

     

    🟢 Михайло МАЛІНІН

     

    Читайте також

    Один день із життя поліцейських офіцерів громади

    Читати далі

    Віталій Жаврук: «Ми могли закінчити війну в 2015 році»

    Читати далі

    Корпусні меблі із самого серця Старих Петрівців

    Читати далі

    Лютежу – 1046 років!

    Читати далі

    Не пали, а компостуй! Це просто – зміни відчуй

    Читати далі

    Де знайти сімейного лікаря?

    Читати далі

    Крафтова броварня під старопетрівським лісом

    Читати далі

    Знову до школи

    Читати далі

    Надія Кирієнко: «Вишивання зцілює душу»

    Читати далі

    Як формулювати вимоги до влади

    Читати далі

    Вакцинація проти COVID-19: де, як і чим?

    Читати далі

    Ольга Палій: «Пальцями та кошачками мальована петриківка»

    Читати далі

    Зміни у громаді залежать від кожного з нас

    Читати далі

    COVID-19: Кількість хворих зростає

    Читати далі

    Земля навколо Києва – у вісім разів дорожча

    Читати далі

    За порушення правил благоустрою – штраф!

    Читати далі

    Вітаємо з днем вчителя!

    Читати далі

    Інформація важлива для кожного

    Читати далі

    190 млн грн – до бюджету громади

    Читати далі

    Близько 400 мешканців можуть залишитися без тепла

    Читати далі

    Щомісячна стипендія для учнів-переможців

    Читати далі

    Як гуляли Дні села у Гуті-Межигірській і Нових Петрівцях

    Читати далі