Ніжна запіканка з кабачків та курячого фаршу

    Рецептів запіканок – безліч. Однак улітку – час готувати страви з кабачків. Ця запіканка з кабачків і курячого фаршу смакуватиме як гарячою, так і холодною. Виходить ніжною, соковитою, смачною

    ІНГРЕДІЄНТИ:
    ☑ Кабачок — 2 шт. (700-750 г)
    ☑ Фарш курячий — 500 г
    ☑ Яйця — 2 шт.
    ☑ Цибуля — 1 шт.
    ☑ Перець солодкий — 1 шт. (якщо великий – візьміть половинку)
    ☑ Сир твердий — 60 г
    ☑ Кріп
    ☑ Сметана — 2 ч. л.
    ☑ Олія рослинна — 2 ч. л.
    ☑ Часник сухий (гранульований) — 1 ч. л.
    ☑ Перець чорний мелений (краще суміш перців)
    ☑ Сіль
    СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
    На велику терку натерти кабачки. Посолити, перемішати й залишити на 10-15 хвилин.
    Дрібно порізати солодкий перець, цибулю та кріп.
    Буде смачніше, якщо фарш приготовлений із цілої курки, а не лише з філе. До нього додати сіль, перець і чайну ложку часнику. Радимо використовувати гранульований сухий часник, свіжий може давати надмірний запах. У фарш покласти нарізану цибулю і все перемішати.
    З натертого кабачка віджати весь сік. Додати фарш, перець, кріп, яйця. Все перемішати. Форму змастити олією та викласти суміш. Можна розділити все на дві невеликих форми діаметром 20 см або готувати в одній формі.
    Зверху змастити сметаною.
    Запікати приблизно 35 хвилин за температури 180 градусів. Потім посипати сиром і запікати ще 10-15 хвилин.
    Смачного!

    Читайте також

    Спас

    Маковія, Спас та Успіння

    Читати далі
    Шулики

    Шулики – обрядова страва на Маковія

    Читати далі

    Ніжна запіканка з кабачків та курячого фаршу

    Читати далі

    Незвичні способи врятуватися від спеки

    Читати далі

    Як знайти ідеальний табір для дитини

    Читати далі

    Як відновитися після коронавірусу – поради лікарки-дієтологині

    Читати далі

    «Зелений борщ» із молодою кропивою та щавлем

    Читати далі

    Харчова плівка на кухні. Кілька варіантів використання, про які ви не знали

    Читати далі

    Як не втрачати енергії під час великого посту

    Читати далі

    Помідори по-корейськи

    Читати далі

    Зміцнення імунітету: які вітаміни потрібно пити восени

    Читати далі

    П’ять порад правильного догляду за фіалками

    Читати далі

    Святковий серпень

    Читати далі

    З 30-річчям Незалежності України!

    Читати далі

    «Петрик» відкриють у жовтні

    Читати далі

    Змінено розміри батьківської плати за харчування в закладах освіти

    Читати далі

    Ця газета розповідає про найголовніше – про вас

    Читати далі

    Допомога учасникам бойових дій

    Читати далі

    У Петрівській громаді призначили нових директорів закладів освіти

    Читати далі

    Святкування Івана Купала у Лютежі

    Читати далі

    У Старих Петрівцях відкрито кабінет тестування на COVID-19

    Читати далі

    У Нових Петрівцях відкрито медичний кабінет «вихідного дня»

    Читати далі