Ніжна запіканка з кабачків та курячого фаршу
Рецептів запіканок – безліч. Однак улітку – час готувати страви з кабачків. Ця запіканка з кабачків і курячого фаршу смакуватиме як гарячою, так і холодною. Виходить ніжною, соковитою, смачною
ІНГРЕДІЄНТИ:
Кабачок – 2 шт. (700-750 г)
Фарш курячий – 500 г
Яйця – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Перець солодкий – 1 шт. (якщо великий – візьміть половинку)
Сир твердий – 60 г
Кріп
Сметана – 2 ч. л.
Олія рослинна – 2 ч. л.
Часник сухий (гранульований) – 1 ч. л.
Перець чорний мелений (краще суміш перців)
Сіль
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
На велику терку натерти кабачки. Посолити, перемішати й залишити на 10-15 хвилин.
Дрібно порізати солодкий перець, цибулю та кріп.
Буде смачніше, якщо фарш приготовлений із цілої курки, а не лише з філе. До нього додати сіль, перець і чайну ложку часнику. Радимо використовувати гранульований сухий часник, свіжий може давати надмірний запах. У фарш покласти нарізану цибулю і все перемішати.
З натертого кабачка віджати весь сік. Додати фарш, перець, кріп, яйця. Все перемішати. Форму змастити олією та викласти суміш. Можна розділити все на дві невеликих форми діаметром 20 см або готувати в одній формі.
Зверху змастити сметаною.
Запікати приблизно 35 хвилин за температури 180 градусів. Потім посипати сиром і запікати ще 10-15 хвилин.
Смачного!