Три роки – інноваційному заводу в Нових Петрівцях

Завод «Чанта Маунт» працює 24/7 і за добу виробляє до 30 тонн замороженої хлібобулочної продукції
Потужний індустріальний завод із сучасним європейським оснащенням повного циклу було побудовано з нуля менш ніж за півтора року. «Чанта» став п’ятим підприємством групи компаній «Хлібні інвестиції». До цієї групи також належить «Перший столичний хлібозавод», розташований теж у Нових Петрівцях, що реалізує продукцію під брендом «Цар Хліб». ГК «Хлібні інвестиції» посідає третє місце серед найбільших хлібних підприємств України і охоплює понад 8% вітчизняного ринку хлібопродуктів.
У світі 20% об’єму хлібобулочної продукції припадають на заморожені вироби. Щорічне зростання цього сегменту становить 8,5%. В Україні це нова культура споживання, що лише розвивається.
– Передусім – це зручно. Достатньо раз закупити партію хліба й покласти в морозилку. А потім дістати й допекти, коли потрібно й скільки потрібно. Таким чином у будь-якій віддаленій точці світу дуже легко і швидко може бути свіжоспечений хліб. Цим користуються пекарні, супермаркети, готелі, ресторани, сервіси доставки їжі в офіси, – пояснила директорка заводу Олена Тараненко.
Свіжоспечені вироби «Чанта Маунт» можна знайти:
→ фірмовий магазин «Цар Хліб» і «Фора» у Нових Петрівцях,
→ «Новус», «Сільпо», «АТБ» у Старих Петрівцях,
→ «Фора» у Лютежі.
В асортименті підприємства приблизно 60 виробів: селянські хліби, чіабати, багети, паве, а від травня цього року також продукція з листкового тіста – заморожені круасани, равлики, букле, штруделі, багелі та інші напівфабрикати.
Хліб печуть без додавання цукру, маргарину, ароматизаторів та консервантів. Мінімум солі, артезіанська вода, власні закваски, борошно з твердих сортів пшениці – простий склад, що легко засвоюється організмом. Завдяки використанню подової печі з натурального гранітного каменю хліб смакує, як домашній. Потім свіжоспечений виріб трохи охолоджують і піддають шоковому заморожуванню (-35°С). Такий підхід зберігає смак та структуру хліба, а для тривалого зберігання не потребує консервантів.
© Текст і фото – Марія Саманюк
Читайте також

Кожен з нас може стати прикладом для інших

Бізнес потроху оживає

У громаді запрацювала система оповіщення

Новий номер

Вагітних чекають у «Школі майбутніх батьків»

Нові реалії воєнного часу

Бюджет зменшився вполовину

Своїм допомагаємо – посилки на фронт відправляємо

13 млн грн штрафу – на сміттєзвалище в громаді

Найкращі учні громади отримали стипендії від місцевої влади

Вулицям – нові назви!

Нова директорка школи

Кожен з нас може стати прикладом для інших

Бізнес потроху оживає

У громаді запрацювала система оповіщення

Новий номер

Вагітних чекають у «Школі майбутніх батьків»

Нові реалії воєнного часу

Бюджет зменшився вполовину

Своїм допомагаємо – посилки на фронт відправляємо

13 млн грн штрафу – на сміттєзвалище в громаді
