Жителі Старих Петрівців перекрили рух дорожньої техніки, щоб захистити водогін

    Днями у Старих Петрівцях відбулася попереджувальна мирна акція. Жителі села на деякий час перекрили рух дорожньої техніки, яка почала знімати старий асфальт і готувати дорожнє покриття до ремонту – під ним пролягає центральний водогін, який перебуває в аварійному стані.

     

    «Цей водогін було збудовано ще в 1950-х роках. «Важка техніка може його остаточно знищити і залишити все село без води, – пояснює місцевий житель, депутат Вишгородської районної ради Сергій Миронов. – Ми не можемо цього допустити, тому влаштували цю попереджувальну акцію».

     

    За його словами, у разі пошкодження водогону доведеться зривати нове дорожнє покриття і робити майже 200 отворів для ремонту і відновлення водопостачання.

     

    Ремонт водогону розпочали 2018 року, коли з обласного бюджету виділили 10 млн грн на перший етап робіт. За ці кошти виконано значний обсяг відновлювальних робіт і прокладено 7,8 км нових труб. Проте на другий транш у розмірі 12,7 млн грн, необхідний для завершення ремонту, село чекає вже два роки.

     

    Громада села вимагає спочатку закінчити ремонт водогону, а потім робити дорогу. З цією проблемою зверталися вже навіть до президента.

     

    Відрізок дороги, під яким пролягає водогін, є частиною траси державного значення Київ – Овруч, яку зараз ремонтує ДП «Київський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» разом із підрядниками. Плановий термін закінчення – 30 жовтня 2020 року, тому дорожники вже розпочали роботи біля села.

     

    Читайте також

    День, який триває два роки

    Читати далі

    «Найбільші вороги у реабілітації — біль і стрес»

    Читати далі

    «Виспівати» горе

    Читати далі

    Статус “дитина війни” — як оформити

    Читати далі

    Нагороди для наших героїв

    Читати далі

    Кому і скільки перепаде з бюджету

    Читати далі

    Згуртувались і боролись

    Читати далі

    Вже давно назріла мобілізація економіки

    Читати далі

    Кухня Карпат І Лемківщини

    Читати далі

    «Ми перед вами на колінах!»

    Читати далі

    «Найважче бачити стареньких, про яких забули…»

    Читати далі

    «З палицями йду, як королева»

    Читати далі