У Вишгороді з’явилися справжні лицарі

    Якщо на вулицях Вишгорода ви зустрінете суворих лицарів в обладунках зі справжніми мечами – не лякайтесь: у місті вже кілька років проводить свої заняття школа середньовічного бою «Айна Бера». Причому настільки успішно, що вишгородські лицарі навіть виборювали золоті медалі на Чемпіонаті світу. Роботу школи координує Євген Варава. До неї приймають від восьми років.

     

    На змаганнях учасники школи б’ються в обладунках, а на тренуваннях – у спеціальних м’яких комплектах, які називаються «софт» (з англійської soft – м’який). Бій триває близько п’яти хвилин.

     

    Травми виключені – руки, ноги, тулуб і голова захищені лицарськими обладунками. Вони важкі – від 25 до 35 кілограмів. Один лише шолом заважує на близько 3,5-4 кілограмів.

     

    Тонкощі середньовічного бою тут вивчають не лише хлопці, а й дівчата. Для них винятків немає – «дівчачих» обладунків не існує, а на турнірах представниці прекрасної статі б’ються такими самими півторакілограмовими мечами, що й хлопці.  

     

    За три роки існування школи її команда взяла участь у десятках змагань, у яких здобула немало перемог. Нині лицарі готуються до чемпіонату України із середньовічного бою – змагання відбудуться у серпні цього року.

    Читайте також

    День, який триває два роки

    Читати далі

    «Найбільші вороги у реабілітації — біль і стрес»

    Читати далі

    «Виспівати» горе

    Читати далі

    Статус “дитина війни” — як оформити

    Читати далі

    Нагороди для наших героїв

    Читати далі

    Кому і скільки перепаде з бюджету

    Читати далі

    Згуртувались і боролись

    Читати далі

    Вже давно назріла мобілізація економіки

    Читати далі

    Кухня Карпат І Лемківщини

    Читати далі

    «Ми перед вами на колінах!»

    Читати далі

    «Найважче бачити стареньких, про яких забули…»

    Читати далі

    «З палицями йду, як королева»

    Читати далі