Як не втрачати енергії під час великого посту

    Для людей, які дотримуються активного способу життя, помірність харчування під час посту стає важким випробуванням. Додає проблем і весняний авітаміноз. З’являється неабияка втома, запаморочення, а іноді й знепритомнення. Щоб не довести себе до «ручки», потрібно дотримуватися простих правил, які не суперечать правилам посту

     

    Лікарі-дієтологи радять їсти не менше п’яти разів на день. Через те, що пісна їжа низькокалорійна, важливо, щоб вона надходила в організм регулярно.

     

    Для цього потрібно їсти сніданок, обід, полуденок, вечерю і ще щось пити перед сном. На сніданок ви маєте з’їдати три страви (скажімо, кашу, салат і чай), в обід теж (наприклад, суп, кашу з овочами й кисіль), на полуденок можна випити сік із сухариками, а на вечерю з’їсти салат, фруктовий плов і випити чай із варенням. На ніч можна випити розведений овочевий або фруктовий сік.

     

    Так ви отримаєте близько трьох тисяч кілокалорій і задовольните потребу організму в енергії. Оскільки овочі є основою пісного раціону, приділіть особливу увагу їх приготуванню. Намагайтеся готувати на парі або тушкувати. І що менше за часом ви готуєте овочеві страви, то більше вітамінів зберігаєте. Закладайте овочі в окріп і знімайте з вогню злегка «сирими».

     

    Виключаючи з раціону м’ясо і яйця, ми позбавляємо себе вітамінів групи В, фосфоліпідів, кальцію, клітковини й мікроелементів. Заповнити ці прогалини можна за допомогою висівок. У них містяться біологічно активні речовини, що зв’язують іони важких металів і шкідливі продукти розпаду їжі. Завдяки цій властивості висівки сприяють очищенню кишечника.

    Читайте також

    Спас

    Маковія, Спас та Успіння

    Читати далі
    Шулики

    Шулики – обрядова страва на Маковія

    Читати далі

    Ніжна запіканка з кабачків та курячого фаршу

    Читати далі

    Незвичні способи врятуватися від спеки

    Читати далі

    Як знайти ідеальний табір для дитини

    Читати далі

    Як відновитися після коронавірусу – поради лікарки-дієтологині

    Читати далі

    «Зелений борщ» із молодою кропивою та щавлем

    Читати далі

    Харчова плівка на кухні. Кілька варіантів використання, про які ви не знали

    Читати далі

    Як не втрачати енергії під час великого посту

    Читати далі

    Помідори по-корейськи

    Читати далі

    Зміцнення імунітету: які вітаміни потрібно пити восени

    Читати далі

    П’ять порад правильного догляду за фіалками

    Читати далі

    Святковий серпень

    Читати далі

    З 30-річчям Незалежності України!

    Читати далі

    «Петрик» відкриють у жовтні

    Читати далі

    Змінено розміри батьківської плати за харчування в закладах освіти

    Читати далі

    Ця газета розповідає про найголовніше – про вас

    Читати далі

    Допомога учасникам бойових дій

    Читати далі

    У Петрівській громаді призначили нових директорів закладів освіти

    Читати далі

    Святкування Івана Купала у Лютежі

    Читати далі

    У Старих Петрівцях відкрито кабінет тестування на COVID-19

    Читати далі

    У Нових Петрівцях відкрито медичний кабінет «вихідного дня»

    Читати далі