Універсальний соус: заготовка на зиму
Влітку з помідорів можна зробити універсальний домашній соус. Він замінить магазинні заправки, які використовують для приготування піци, пасти, гарнірів, м’ясних страв
Соус виходить густим, оскільки буде довго чекати на плиті, а також неймовірно ароматним.
Інгредієнти:
Цибуля – 100 г
Оливкова олія – 20 мл
Помідори – 1 кг
Приправа «Італійські трави» 1 ч. л.
Свіжий розмарин – 2 гілочки
Свіжий чебрець – 2 гілочки
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Оцет винний – 1,5 ч. л.
Часник – 2 зубці
Приготування:
Зробити на 2 помідорах зверху хрестоподібний надріз, опустити в окріп на 2 хвилини, перекласти потім у холодну воду. З охолоджених овочів зняти шкірку, протерти через сито або друшляк.
Додати цибулю і часник. Розмарин та чебрець промити, прибрати гілочки, додати до томатів.
Перелити соус у каструлю або сковороду з товстим дном, поставити на вогонь. Нарізати дрібно інші томати, додати у соус. Довести до кипіння, варити 40 хв, поки не загусне.
Налити олію, оцет, додати цукор і сіль. Варити ще 2 хв, розлити по стерилізованих банках.