Два гектари лісу повернули у державну власність

    Київський апеляційний суд за позовом прокуратури Київської області повернув у державну власність землю державного лісового фонду площею 2 га, яка розміщувалась на території Вишгородського району. Про факт повернення повідомила прокуратура Київської області.

     

    Раніше Вишгородська районна держадміністрація відвела земельну ділянку Руднянського лісництва у приватну власність фізичній особі, де та планувала вести особисте селянське господарство. Вказана ділянка перебуває у постійному користуванні Димерського лісового господарства.

     

    Використання земель Держлісфонду для цілей, які не пов’язані з веденням лісогосподарської діяльності, заборонене, і розпорядження Вишгородської райдержадміністрації розцінено як незаконне. Тому позов прокуратури про вибуття з грубим порушенням законодавства з власності держави землі лісогосподарського призначення було задоволено.

     

    Факти протиправного відведення земельних ділянок для користування не вперше фіксуються у Вишгородському районі. Так, пів року тому повідомлялось про повернення майже одного гектара земель водного фонду Канівського водосховища, відповідний позов подала прокуратура Київської області. Ці землі незаконно роздали фізичним особам для дачного будівництва – всього 10 земельних ділянок, які належали до земель водного фонду Канівського водосховища річки Дніпро.

     

    Читайте також

    День, який триває два роки

    Читати далі

    «Найбільші вороги у реабілітації — біль і стрес»

    Читати далі

    «Виспівати» горе

    Читати далі

    Статус “дитина війни” — як оформити

    Читати далі

    Нагороди для наших героїв

    Читати далі

    Кому і скільки перепаде з бюджету

    Читати далі

    Згуртувались і боролись

    Читати далі

    Вже давно назріла мобілізація економіки

    Читати далі

    Кухня Карпат І Лемківщини

    Читати далі

    «Ми перед вами на колінах!»

    Читати далі

    «Найважче бачити стареньких, про яких забули…»

    Читати далі

    «З палицями йду, як королева»

    Читати далі